sekmadienis, lapkričio 07, 2010

kelionės žurnalas nrxx: (alles) uber Berlin

nežymus laiko juostų skirtumai. pasauliai padalinti sienų, politikos, valdžios, pinigų, istorijos! UBER ALLES UBER ALLES! tai ką skrendam dar kartą! lėktuvas leidžiasi paryčiais. prasideda saulėtekis ir tamsiai pilkas rudeniškas dangus išsitaško purpuro raudonumo spalvomis. mieguistomis akimis žiūriu į bundantį sekmadienį. mažai šurmulio, tarsi sulėtintam kadre keičiasi žmonių srautai. stoviu sau su kuprine, nuo ko prasideda kelionės? emm nuo bilietų pirkimo :) viskas labai paprasta: mums reikės vienos bilietų pardavimo mašinos, 2.80 eurų monetomis (gal tinka ir popierinė valiuta nežinau). Berlynas suskirstytas į A,B,C zonas, oro uostas C-joje. pasirenkam anglų kalbą, ABC, sumėtom monetas ir laimingas bilietas iškrenta. get out of here. man reikia traukinio, seku ženklais ir ateinu iki perono. S9, dabar jau tikrai prasideda kelionė, važiuojam!

pustuštis traukinys ritmingai kratosi, miesto vaizdai už lango vis dar veikia migdančiai. noriu kavos. vienoje iš tarpinių stotelių įsvirduliuoja pusgirtis vaikinas su "Bacardi" buteliu rankoje, jame paskutinis neišgertas romo gurkšnis. ramstydamasis lėėėėtai prasivaikšto turėklais ir pranyksta kitame vagone. stotelė po stotelės. man reikia pakeisti traukinį. viskas čia vyksta pagal grafiką, punktualumu vokiečiai pasižymi.


mano hostelis vos kelių minučių bėgyje nuo Landsberger Allee stotelės. Generator hostel Berlin - lagest and cheapest sako internetas, man tinka. chek-in'ui kiek per anksti, tačiau susimoku už nakvynę, pusryčiai man dar nepriklauso, bet vaikinas mandagiai pasiūlo pasivaikščiot iki valgomojo, ten iš kart į dešinę. internetas mokamas, nebent turit savo PC, tuo atveju Wi-Fi jums nemokamas. turit bagažą, galit palikti. nėra bagažo, nėra problemos :)


geriu hostelyje kava, lengvai aplamdytas žemėlapis ant kelių, dėlioju dienos planą. tegul pirmas objektas bus The Berlin Wall East Side Gallery - 1,3 km ilgio sienų blokai, netoli miesto centro. apie 160 menininkų purkštų graffiti iš viso pasaulio įprasmina laisvės sąvoką ir tai matyt yra ilgiausia po atviru dangumi veikianti galerija pasaulyje. nuotraukos iš flickr portalo.


aštuonviečiame kambaryje keturios dviaukštės lovos. miegam septyniese. susipažįstu su niujorkiečiu, dažęs sienas žmogus vieną dieną nusprendė kad jo nebetenkina darbas, politinė šalies sistema, metė darbą, metė šalį, dabar keliauja po Europą kol baigsis pinigai. virš jo miega klubų vaikinas, netilpo matyt bičas į gretimą savos chebros kambarį, kažkurią naktį grįžo paryčiais pamiršęs kortelę-raktą ir tol beldė į duris kol kažkas iš apačioje miegančių jo neįleido. po manim miegojo ispanas, čia jau visa savaitė, pasigyrė kad prieš tris savaites maudėsi Viduržemio jūroje. kalbamės ispaniškai. tu labai gerai kalbi ispaniškai, kur išmokai? haha vadinasi Lotynų Amerikos pamokos nenuėjo veltui! gretimai prie kitos sienos paskutinį vakarą atsikrausto brazilas, aštuoniolika metų gyvenantis Londone, turi savo mažą verslą, gyvenimo partnerę perujietę, du mažamečius vaikus, jie dabar Peru, prasitaria kad Kalėdoms planuoja pas juos skristi, ta pačią naktį jis čia nenakvoja, naktinis Berlynas turi ką pasiūlyti kiekvienam pagal poreikius. dar kambaryje japonų (?) pora, su jais bendravau "labas/iki" principu, nes jie nuolat kažką aiškinosi tarpusavyje ir dėliojo daiktus :)


prasilenkiu su lietuvių porele, išgirstu ją jam sakant: "bl(pyp) atsibodai!". lietuvių galima sutikti visur, bet daugiau mieste jų susitikti neteko.


taupau pinigus, nes laiko turiu į valias, o pinigų ne :) visas dienas vaikštau savomis kojomis su pradedančiais plyšti kelioniniais batais bei žemėlapiu kišenėje, tačiau labiau vadovaujantis ką pamatysiu va už šito kampo principu :)
dangus nuotraukoms nepalankus, iš visų dienų gal tik pirmosios dienos antroje pusėje man šviečia saulė, bet ir tai pro mažus debesis. nelyja, o tai jau privalumas.


keliaut Berlynu labai paprasta, su draugu, kompanija ar ir vienam. gal vėlyvas ruduo nelaimėtų prieš pavasario žaidimus, bet kiekvienas metų laikas turi savų privalumų. einant po kojomis čia čeža lapai, geltoni geltoni, man taip patinka juos paspardyt velkant kojas :D
<...> reikėtų gal surašyt kur buvau ir ką mačiau, bet vietos kartojasi, o apie turistinius maršrutus informacijos pilnas internetas. aplankytos kelios fotografijų parodos, vienas muziejus, žodžiu planas įvykdytas. plius plius plius


pakeliauju miestu be vidinių monologų, susidėlioju artimiausius planus čia ir sugrįžus. Berlyno siena buvo nugriauta 1989 m. lapkričio 9 d., panašu kad man nebeliko ką griauti, haha dviprasmiškai čia :) klajonės dažniausiai taip stipriai atjungia nuo "vakar", kad sugrįžus reikia vėl šiek tiek laiko įsivažiuot į situaciją kodiniu pavadinimu "čia ir dabar". neabejotinai kelionės yra uber alles!
kelionės žurnalo pabaiga.