trečiadienis, lapkričio 20, 2013

kelionės užrašai: Naujoji Zelandija

visai neberašau ir ne taip dažnai kaip norėtųsi keliauju. praėjo mėnesis su daugiau dienų nuo saulėtos kelionės į Naująją Zelandiją ir štai keletas sakinių lyg ir būtų įžanga:

idėja pakeliauti NZ gimė praeitą žiemą, kai svajojau, kad labai noriu pamatyti naują, dar nepažintą, tolimą kraštą, planavau ją gimtadieniui, vadinasi spaliui, taip pat norėjau kad dar būtų šilumos, bei minimalus saugumas, nes sugalvojau keliauti viena, kažkoks toks buvo planas :) tiesa, Zelandijoje gyveno lietuvis draugas, kuris galėjo būti ir buvo puikus draugas bei kontaktas tuo metu keliaujant šalimi. bilietus pirkau su internete rasta akcija per skrendu.lt portalą, verta pažymėti, kad perkant bilietus į kitą pasaulio kraštą patikimiau tai daryti naudojantis viena sistema, nes vėluojant vienam skrydžiui ir nesuspėjus į kitą, gali tekti žaidimą žaisti iš naujo - pirkti bilietus vėl, o tokios "pramogos" juk nesinorėtų :)

bilietai buvo, vėliau buvo netgi Lonely Planet "New Zealand" knyga, mėnesiai bėgo. per keletą ilgų vasaros vakarų susidėliojau tikslų(!) maršrutą, nusipirkau autobuso bilietus iš taško A (pastaba A is for Auckland) į tašką A, plius nakvynes hosteliuose ir vieną track'ą "Banks Peninsula" pietinės salos iškyšuliu.

ir tada atėjo spalis, suvalgiau gabalėlį torto, sugalvojau norą, susidėjau kuprinę ir ūkanotą spalio 16 naktį, taksi, važiavau oro uosto link.

tęsinys bus :)

Komentarų nėra: