pirmadienis, gruodžio 14, 2009

padriki užrašai

oro uostai su savo nerašytom taisyklėm. jei skrydis tarptautinis reikia sumokėti 25 dolerius, jei neesi Bolivijos pilietis ir praleidai šalyje daugiau nei 90 dienų taip pat reikėtų mokėti. mokėti, mokėti, mokėti.
visada sunku atsisveikinti. matau kaip lėktuvas pakyla. žliumbiu.. pirmą kart per tris buvimo čia mėnesius. nemėgstu atsisveikinimų..


vakarinė Bolivar aikštė pilna žmonių. nuolatinis šurmulys susimaišęs su vakaro kvapais. maži ar didesni prekystaliai nukrauti duonomis, daržovėmis, languotomis kelnėmis, vištienos gabalai plastmasiniuose induose, tais pačiais plastmasiniais indais. man kartais atrodo kad čia jie niekada nemiega. amžinas turgus.. laukiu klasterio - mažo autobuso kuris nuvežtų iki namų durų. užvertus galva žvelgiu į žvaigždes, galbūt kažkas kitam pasaulio taške daro tą patį. gana svajoti.. pradedu spėlioti ar dar ne vėlu laukti. pro šalį važiuoja nenutrūkstamas srautas mikriuku. visi jie pypina. žmonės iš jų tai išlipa tai sulipa atrodo greičiau nei yra iš tikrųjų. penkiolika minučių laukimo.. iš už kampo išnyra lauktasis klasteris ir akimirksniu užsipildo žmonėmis. sausakimša mašina sukinėjasi siauromis gatvelėmis. ant kampo kažkas išlipa. vos nepravažiuoju savo "stotelės". naktinio žibinto šviesoj ieškau rakto nuo vartų..


- how old are you? naujas etapas. mokinu keturis vaikus anglų kalbos. amžių skirtumas kas du metai. kokia čia progresija aritmetinė ar geometrinė: 8 - 10 - 12 - 14?
aš gerai kalbėti lietuviškai, angliškai kalbėti blogai :) cha cha tačiau anglų kalbos dar tikrai ir man reikėtų pasimokyti.

rytais ispanų, iki pietų anglų, vakarais ispanų. kalbos susimaišo ir akimirkom atrodo kad nieko nebemoku. mokytis, mokytis, mokytis.

4 komentarai:

Milisenta rašė...

Apsižliumbei? Kaip gerai (buvau ne viena, jeje)! Juk nuo dulkių akis reikia praplauti ;)
Linkėjimai iš žiemiškos Lietuvos. -11 laipsnių, visur sniegas :D Mano noras grižti į baltą Lietuvą 100 procentų išsipildė ;)

Marina rašė...

Ar jau baigesi atostogos ir prasidejo kiti mokslo metai?

Persikelei gyventi i kita vieta?

O kur mokiniu fotkes? :)

astanita rašė...

@Milisenta man kategoriškai negalima išlydėti draugų orouostuose..
ačiū už linkėjimus, minusas ir sniegas nesitiki. čia vis dar taip pat karšta :)

@Marina man baigėsi kitiems profesoriams ne. fotikas dulkėja, bet reikės jį pasiimt į pamoką, gerai kad priminei :)

Unknown rašė...

Proresija aritmetine :)