pirmadienis, lapkričio 30, 2009

hmmm mes gyvenam..

hmmm mes gyvenam.. vienuolyne :D

grotos ant kambario lango, dvi lovos, didžiulė spinta, siuvimo mašina, mažytė komoda ir staliukas su dviem kėdėm. šalimais vonios kambarys su dušu, pagaliau vanduo ištisą parą, su vienu tik, jeigu čia vyksta laistymo/skalbimo ar kitokie vandens reikalaujantys darbai mūsų duše bėga verdantis vanduo..

ilgas koridorius veda į didžiulį valgomąjį žaliom sienom ir virtuve, kurioje kiekvieną dieną valgomi pusryčiai/pietūs/vakarienė arba kaip kada išeina. nebereikia gaminti nežinau ar čia pliusas ar minusas, bet kol kas užrašykim į pliusų sąrašą. maistą ruošia vietinė moteriškė arba kuri nors iš seserų. (meniu pavyzdys: ryžiai su bulvėmis ir vištiena.)

šalimais kitas pastatas. gyvenamosios vienuolių patalpos. šiuo metu čia gyvena keturios seserys: trys meksikietes ir perujietė. kokį paveikslą piešia tavo vaizduotė prie žodžio vienuolynas? manoji piešdavo storas pastato sienas, amžiną tylą ir susikaupimą, abitų šnarėjimą susimaišiusį su žvakių kvapu. čia nevisai taip. (vakare jos žiūri teliką iki vėlumos.)

pastatų kompleksas apjuostas tvora, šitoje tvoros pusėje žydintys sodo takeliai grįsti plytelėmis, kitoje dulkėti keliai ir šunkeliai. naktimis teritoriją saugo senukas sargas - švilpikas, taip jį vadinam, nes vaikščiodamas jis nuolat švilpia švilpuku, taip tarsi pranešdamas kad ši vieta saugoma. įdomus saugumo būdas. keista naktimis girdėti kažkur šalimais tą švilpimą. (ketvirtadienis - diena be švilpiko)

pirmoji pažintis su kompiuteriais, jų kol kas čia visi du, ispaniški užrašai man nepatinka. sunkoka matyti copy/paste kita kalba. kol kas tokie žmogiški norai kaip nuimti prisijungimo slaptažodį
ar sumaketuoti spausdinimui knygelę yra lengva užduotis. vėliau turėtų būti kompų klasė, žodis turėtų šiuo atveju reiškia neapibrėžtumą. vamos a ver.. (vert. pamatysim..)

dienos įgauna keistoka dienotvarkę iš "susigalvokim ką veiksim šiandien" serijos. valandos su daugiau važiavimu į miestą kad pasėdėti prie interneto. panašu kad visą gruodį praleisiu su vadovėliais, atrasta filmo-teka su Hariais Poteriais, Žvaigždžių karais ir Antanu Banderu.

miestas kukliai puošiasi Kalėdoms, jokio vajaus, jokių akcijų, jokio šurmulio, jokių akropolių, jokio skubėjimo ir jokio sniego, neįtikėtina!

4 komentarai:

Gedis rašė...

... sniego ir Lietuvoje nėra... ..... .... ir gerai! :)

Unknown rašė...

Uzpavydejau, kad nera pas tave akciju ir visokiu kitokiu atrakciju, pas mumi jau visos parduotuves blizga...

tomas rašė...

paskutinis sakinys skamba labai gerai, maloniai nuteikianciai ir tikrai kalediskai : )

p.s.: out of topic --> ar pas jus kas girdeti apie urbono plaukima, ar vietiniai apie tai net nzn?

astanita rašė...

apie plaukimą nulis žinių, nes per žinias rodo vietinio regiono naujienas ir įvykius dar kartais pasaulinio mąsto įvykius. šiandien viena akim mačiau riaušes Atėnuose..