pirmadienis, birželio 21, 2010

kelionės žurnalas Nr.xx: el camino de la muerte - Coroico

vietoj įžangos - čia trumpėja dienos ir ilgėja naktys. rytoj Aymara Naujieji Metai.

neišpildžiau savo plano nuvažiuot iki Aricos (Čilėje) todėl strategiškai susigalvojau kitą - važiuoti kalnų dviračiu "the world's most dangerous death road". toks skambus pavadinimas dėl begalės mirčių siauram ir stipriai vingiuotame kalnų kelyje. nuo 2005 m. transportas važiuoja naujuoju keliu iš La Paz į Corioco, kuris vis dar konstruojamas, vienas brangiausiai Bolivijai kainavusių kelių. going down's never been better!!!

kelio pradžia. La Cumbre (aukštis 4800 metai). apsivelkam šiltai ir ryškiai, pasimatuojam dviračius, išklausom american guy tai yra gide saugumo instrukcijų. startas. kelias taip pat dar vadinamas vienas gražiausių pasaulio kelių, vingiuoja žemyn. greitis beprotiškas, jausmas irgi :) stabdžiai veikia :)

pradžioje lekiam plentu, lenkiam mašinas, ūžia šaltokas vėjas, kiekvieno posūkio nefotografuosi, bet norėtųsi.. stojam maždaug kas 15-20 minučių paklausyt kokia bus kita kelio atkarpa. už kiekvieno posūkio viskas atrodo dar gražiau. stojam, fotkinam, važiuojam, stojam, fotkinam, važiuojam kokius x kartų. be nuotykių pravažiuojam narkotikų tikrinimo postą. paliekam plentą ir įsukam į senąjį "the world's most..." žvyrkelį. mašinų beveik nėra tik kalnai ir dviratininkai.

vienos atkarpos metu pravažiuojam kaskadas, vanduo kaip duše silpnai srovena tiesiai virš galvos, po kojomis purvynas, po šios atkarpos valau purvą nuo fotoaparato ir nuo galvos iki kojų esu purvina, trečiadie.... :)

su kiekvienu posūkiu aukštis krenta, darosi šilčiau, leidžiamės į tropikų zoną. finišas laukia La Senda Verde (Žaliasis kelias) namuose konfiskuotų nelegaliai įsigytų gyvūnų (kelerių rūšių papūgos, beždžionėlės, smauglys...). gyvūnus prižiūri savanoriai, tą kart jų daug iš Anglijos, galima pasilikt keletai savaičių taip pat pamaitint bežones. čia mūsų keliai skiriasi, chebra grįžta į La Paz aš važiuoju į Coroico.

Coroico (aukštis 1760 metrai), mažas miestelis, žaliuojančiu kalnų apsuptyje. veši žali žali kokos krūmeliai, bananų miškeliai. kalnų šlaitais pasivaikštau iki kaskadų. rojus žemėja - pasitinka užrašas prieš įvažiuojant, visai galimas dalykas :)

kas dar? despedidos ir lagamino susidėjimas. mieli draugai ir šio įrašo skaitytojai už keletos dienų grįžtu namo!!! viskas :)

p.s. nuotraukos

4 komentarai:

Marina rašė...

Paskutinis sakinys skamba mieliausiai mano ausiai :D

Gerda rašė...

labai smarkiai laukiam!;)

Vitalija rašė...

aaahhh... va cia tai naujiena! geras... Tikėjausi straipsnio gale rasti tokią informaciją: "nuotraukas žiūrėti čia"...

astanita rašė...

pasiilgau nerealiai! visų ir viskio tai yra visko :D

Vitalija, keisčiausia kad nuoroda į nuotraukas pabaigoje yra, bet matyt ne taip akcentus sudėjau :)