pirmadienis, birželio 28, 2010

sugrizimas (finisas)

pirma dalis. antra dalis. f*ck you Aerolineas Argentinas!!!!

i Madrida atskrendu miegodama, nepajuntu kaip praeina tos 17 valandu, po 24h dramos Buenos Aires, nenuostabu. vietos laikas 7 valandos ryto, birzelio 26-oji, valanda veliau nei turejom pagal naujausiaji tvarkarasti, bagazas nepradinges. ateina laikas aiskintis del likusiu prarastu skrydziu, teoriskai i paskutiniji Berlynas - Ryga - Kaunas dar galeciau suspeti. teoriskai... praktiskai is Madrido i Berlyna keturiu likusiu valandu laikotarpyje yra vienas skrydis su abejotina tikimybe ar suspeciau i kita.

kalbuosi su argentinos mergaitemis. kadangi jusu bilietai pirkti atskirai, mes neatsakome uz kitus prarastus skrydzius. kontrakto prie saves neturiu, niekada nesigilinau kuri puse atsakinga uz veluojancius skydzius. paprasau dokumento apie tai kad skrydis velavo, matyt pasikabinsiu tualete.. klausiant informacijos Buenos Aires, buvo pasakyta: informuosime kitas oro linijas, kad veluosite, paskutini karta aiskinantis tiesiog pasake kad turesiu kalbetis jau Madride. ka gi Madride mandagiai pasako jusu problema, pagal kontrakta mes turejom jus pristatyti i Madrida, pristateme.

niekada never ever nepirksiu bilietu is Argentinas Aerolineas. be to ta savaite jie linke veluoti, be musu dar velavo trys skrydziai.. tarpiniai skrydziai zymiai pigiau, ypac jeigu skydis i kita kontinenta, rizika didele, reiketu pirkti su galimybe keisti data, taciau kaina isauga, kiek tai apsimoka finansiskai reiktu pasiskaiciuoti. kainos ir rizikos santykis. taip pat avantiuros :)

tai-ka, ieskau grizimo alternatyvu. viena is ju - grizti autiku per Helsinki, kaina 300 euru, su velgi sesiu valandu praleidimu Helsinkyje, tada i Vilniu. dar kelios papildomos dienos autobuse manes kazkodel nesuzavi. isbraukta is saraso.

vaziuoju is oro uosto i salia esanti Barajas miesteli, susirandu interneto kavine, ieskau ir nusiperku bilietus uz nesveikai prabangia kaina. susirandu hoteli. Madridas diena, vietoj Berlyno nakti irgi variantas :) ta diena jame +41, centras pilnas ivairiu rasiu ir tautybiu zmoniu, asfaltuoti saligatviai, ciulbantys sviesoforai, kuriu spalvu visi paiso. viskas apgalvota iki smulkmenu. tikriausiai visas grazumas skirtumuose, gyvenimui cia ir dabar tam tikram tarpui galima pasirinkti bet kuria sali, patirtis nereali!!!

tai koks rezultatas? 4:0 Argentinos naudai? kiekvienas pralaimejimas - patirtis ir ta patirtis jau yra laimejimas. uz pergales, keliones ir sugrizima!!!

2 komentarai:

Milisenta rašė...

Niekaip nesuprantu, kaip tu autiku važiuosi iš Madrido į Helsinkį nepravažiuojat Lietuvos? ir iš vis - kas čia per nesamoningas sumanymas??

astanita rašė...

http://www.viajeselcorteingles.es su sia agentura galima ieskot pigiu keliones variantu is tasko A i B, tiek autobusu, tiek lektuvu ar traukiniu, per Helsinki pasiulymas buvo lektuvu.. nesigilinau nes nei laikas nei kaina nebuvo palanki.